Carnaval 2016

Beste inwoners van Blauwhuis e.o.,

Het is weer zover! Op 5, 6 en 7 februari gaat de 49e editie van het carnaval van start. Blauwhuis tovert zich weer om tot het "Fyfkesryk" met de feestburcht als middelpunt. Er is een prachtig programma samengesteld waar jong en oud van gaat genieten.

Op vrijdagavond is de zaal om 19:30 uur geopend voor het publiek. Om 20:00 uur komt er een einde aan dagenlange speculaties en maakt de prins zich bekend. Na de onthulling van de prins kunt u genieten van een twee-akter; een toneelstuk uitgevoerd door leden van de carnavalsvereniging en dorpsgenoten. Na afloop staat orkestband 'Butterfly' garant voor een swingend vervolg van de avond.

Zaterdagmiddag is het tijd voor "De Fyfkes 'back to' it Teatskehús". Na de teleurstelling van vorig jaar, waarbij het programma werd afgelast vanwege een virus-uitbraak, komen we dit jaar weer met een nieuw en verrassend programma. Alle bewoners van het Teatskehús en andere belangstellenden zijn van harte welkom.
Aanvang om 14.30 uur.

Op zaterdagavond is er de mogelijkheid om een kerkdienst bij te wonen, die in het teken staat van carnaval met medewerking van Priester Jellema en het gelegenheidskoor.
Vanaf 20:00 uur is de feestburcht geopend voor het gekostumeerde bal. We nodigen jullie allen uit om met ons 'los' te gaan en er een fantastische avond van te maken. Kom op tijd, want de jury maakt vroegtijdig hun keuze. De kaarten voor deze avond zijn in de voorverkoop verkrijgbaar op zaterdag 6 februari van 10:30 uur tot 12:00 uur in de Freonskip.
Voorverkoop: € 10,-. Aan de deur: € 13,-.

Zondagmiddag kan er vanaf 13:00 uur een foto worden gemaakt van de kinderen die het carnavalsfeest bezoeken. Rond 13:30 uur gaat de optocht van start. Het wordt zeer op prijs gesteld als de feestgangers van de zaterdagavond meelopen in de optocht om de felbegeerde publieksprijs in de wacht te slepen! Er kan door iedereen worden gestemd, spreek uw waardering uit voor de mooiste of origineelste volwassen creatie. Uiteraard zijn er ook weer loten te koop, waarmee u de carnavalsvereniging, en daarmee het carnavalsweekend, steunt. Alvast bedankt!
Traditioneel openen de deuren van de feestburcht om 17:00 uur en kunt u zich laten meeslepen met de hotsknots polonaise; iedereen is van harte welkom. Het uitreiken van de publieksprijs vindt plaats om 17:15 uur. Vanaf 19:00 uur verzorgt Sander Metz live muziek in de tap.

Het jongerencarnaval is de afsluiter van het carnavalsweekend. Deze avond gaat het dak eraf door de jongeren vanaf de basisschool. Vrienden en vriendinnen uit andere dorpen zijn van harte welkom om de avond geslaagd te maken. Er zijn weer fantastische prijzen te winnen voor de mooiste creaties.

Wij wensen iedereen een gezellig en grandioos carnaval toe.

ALAAF!

Carnavalsvereniging "De Fyfkes"

Foto's

  • De foto's die tijdens het carnaval zijn gemaakt, kunt u bestellen in clubhuis 'SieSa'.
  • De foto's zijn € 0,50 per stuk, bij afhalen graag betalen.

Verkoopdata

  • Dinsdag 9 februari 19:30 - 21:00 uur
  • Woensdag 10 februari 19:30 - 21:00 uur
  • Donderdag 11 februari 19:30 - 21:00 uur

Ophaaldag

  • Woensdag 2 maart 19:30 - 20:30 uur