KNKB Welpen meisjes Wolsum koud, fanatiek en gezellig

26-05-2016 - Op zaterdag 14 mei kaatsten de KNKB Welpen meisjes in Wolsum. 7 parturen stonden op het veld. Met een stevige wind, een frisse temperatuur en af en toe een fikse bui werd fanatiek gekaatst. Zo nu en dan kwam de zon om het hoekje waardoor de handen weer wat minder 'sear' deden.

In de kleine kantine van kaatsvereniging 'De Seare Han' en met een kop soep warmden de keatsters en omstanders even op. Twee omlopen werden gekaatst totdat de beste parturen van die middag over waren.
In de finale van de Winnaarsronde kaatsten partuur 1, met Gerbrich Koster en Ilse Kooistra, tegen partuur 4, met Lisanne Scharringa en Nina Claire Wijning. Partuur 1 won met flinke overhand, de stand werd 5-0 6-2.
In de finale van de Verliezersronde kaatsten partuur 3, met Maud Hellinga en Selma van der Wal, tegen partuur 6, met Inge Blanke en Sophie Kroondijk. Om en om stonden de parturen op voorsprong wat zorgde voor een spannende Verliezersronde met gespannen fanatieke koppies. De stand werd 5-4 6-6 waarbij partuur 3 de Verliezersronde won.

Winnaarsronde
  1. partuur 1: Gerbrich Koster uit Tzum en Ilse Kooistra uit Raerd
  2. partuur 4: Lisanne Scharringa uit Dronryp en Nina Claire Wijning uit ST. Anna
Verliezersronde
  1. partuur 3: Maud Hellinga uit Dronryp en Selma van der Wal uit Menaam


Prijsuitreiking waarbij Gerbrich Koster uit Tzum en Ilse Kooistra uit Raerd de krans kregen. De partij werd gesponsord door Jan de Lange makelaardij.