Show Quadrille op 65ste Hynstefokdei Blauwhuis

22-06-2016 - Een optreden van het Fryske Quadrille zet zaterdag 27 augustus extra luister bij aan het 65-jarig jubileum van de Hynstefokdei in Blauwhuis. De koninginnenrubriek is in dit jubileumjaar de keuring van de driejarige paarden. Voor deze rubriek zijn al ruim zestig paarden aangemeld.
In totaal zullen ruim 300 Friese veulens en paarden worden gekeurd, verdeeld over twee dagen. Daarmee is het aantal aangemelde Friezen vergelijkbaar met de laatste jaren. Behalve een goed bezette rubriek driejarigen, is de organisatie ook zeer te spreken over de aanmeldingen voor de andere rubrieken, aldus voorzitter Roelof Bos uit Bolsward. "Er is dit jaar een uitzonderlijk grote groep ster- kroon- en modelmerries ingeschreven en daar zijn wij als bestuur zeer tevreden over."
Een deel van deze Friese paarden wordt donderdagochtend 25 augustus in Sint Nicolaasga gekeurd. Het ochtendprogramma in Blauwhuis staat in het teken van de keuringen waarna in het begin van de middag de strijd om de kampioenschappen wordt gehouden.
De rest van de middag worden shows gegeven en de vaak spectaculaire tuigrubrieken verreden. Verder komen dan ook de traditionele rubrieken zoals 'bestgaand rijpaard' aan bod.
"Wij zijn er bijzonder trots op dat wij als afsluiter de komst van de beroemde Fryske Quadrille kunnen aankondigen. Een carrousel van Friese sjezen die een prachtige show weggegeven. Dat wordt ongetwijfeld een fantastische slot van onze een jubileumdag."