Slotpartij de Seare Hân

Het was even zoeken naar een geschikte datum, maar zaterdag 10 september was het zover: De slotpartij van kaatsvereniging de Seare Hân stond op het programma. De jeugd en de senioren samen op het knusse Wolsumse kaatsveld leverde een gezellig speelveld op. De zonnebrand kon deze 10 september nog even uit de tas, want het zonnetje brandde lekker. De prijzen werden deze dag mede mogelijk gemaakt door Bakkerij Popma en Handelsonderneming Zeinstra, waarvoor dank.

De senioren startten om klokslag één uur met een mooie zes partij op de lijst. Er werd gekaatst in twee poules, dus iedereen kon tenminste twee keer kaatsen, met aansluitend een finale en een 'verliezers finale' om de derde plaats. Op papier leken de parturen redelijk aan elkaar gewaagd, echter in de praktijk gingen de eerste drie partijen met drie keer vijf 'omme' nul aan de telegraaf voorbij. Dit betekende dat in de finale de parturen Herman Tws en Peter B het op mochten nemen tegen Sigrid, Freerkje en Koos. Na bloed, zweet, gevloek en tranen trokken Herman en Peter aan het langste eind en konden zij barbecueën met de krans om. In de verliezersfinale ging het theedoeken-pakketje naar Ids en Rianne.
De jeugd begon door een ziekmelding iets later, zij startten om twee uur nadat Bauke Rypma gelukkig bereidt was gevonden om in te vallen (waarvoor dank). Met vijf fanatieke parturen kon gestart worden met een lange, maar toch zeker ook spannende poulewedstrijd. Vier slopende wedstrijden spelen in de brandende zon dus sowieso een dikke pluim voor al de vijf parturen. Om de jeugd zo nu en dan een beetje op te peppen gingen er ook tussendoor kleine chips- en snoepprijsjes voor bovenslagen en zitballen uit. De nummers 2 en 3 hadden uiteindelijk precies even veel 'eersten' bij elkaar gekaatst zodat er ook naar de 'tegen eersten' moest worden gekeken, dit betekende dat het partuur van Willem en Douwe er met de tweede prijs vandoor ging en dat het partuur van Jurgen en Nynke helaas net buiten de prijzen viel. De krans ging deze slotpartij verdient naar Hendrik en Anneke. Zij kaatsten de meeste eersten bij elkaar. Anneke kon niet veel later nog een keer juichen nadat bleek dat zij ook de competitie gewonnen had. In deze competitiestrijd ging Marrit er verder met de tweede prijs vandoor en Bauke kon de derde prijs een mooi plekje op de schoorsteenmantel geven.
Na afloop lag er voor de jeugd een heerlijk broodje hamburger klaar en konden de senioren los op de barbecue, het bleef nog lang gezellig op het kaatsveld.
Kortom een gezellige en sportieve afsluiting van het kaatsseizoen in Wolsum. Graag tot volgend jaar!