Carnaval 2017

Vrijdagavond komt er een einde aan wekenlange speculaties en maakt de nieuwe prins van het “Fyfkesryk” zich bekend. Na de onthulling van de prins kunt u gaan genieten van cabaret van eigen bodem. Na wekenlange voorbereiding in de vorm van brainstormen, “stinne en op nij begjinne” en veel oefenen ligt er als resultaat voor u een wervelend stuk. De tekst en liedjes zijn gemaakt door leden van de carnavalsvereniging en de uitvoering ligt bij carnavalsleden en inwoners van Blauwhuis. In het stuk staat Blauwhuis e.o. en zijn inwoners centraal. Na het cabaret gaat de avond swingend verder met live muziek. U bent van harte uitgenodigd om de voetjes van de vloer te zwaaien of om gezellig na te praten over de Prins en page en het cabaret. De zaal is vanaf 19:30 uur open.

Op zaterdagmiddag is het tijd voor een warm onthaal in het “Teatskehús”. Ook dit jaar hebben wij voor u weer een nieuw en verrassend programma gemaakt, waarin van alles aan bod komt. Uiteraard is er hierbij gedacht aan stukken uit ons eigen cabaret dat op vrijdagavond is opgevoerd. Alle bewoners van het “Teatskehús” en andere belangstellenden zijn van harte welkom. Aanvang om 14.30 uur.

Traditiegetrouw is er op zaterdagavond om 19.30 uur de mogelijkheid om de carnavalsmis bij te wonen, deze staat in het teken van carnaval. De dienst komt tot stand met medewerking van Pastoor van der Weide en het gelegenheidskoor. Vanaf 20.00 uur is de feestburcht geopend voor het gekostumeerde bal. We nodigen jullie allen uit om er met ons een fantastische avond van te maken. Kom op tijd, want de jury maakt vroegtijdig hun keuze voor de mooiste en creatiefste creatie. De kaarten voor deze avond zijn in de voorverkoop verkrijgbaar op zaterdag 25 februari van 10.30 uur tot 12.00 uur in café “de Freonskip”. Voorverkoop: €10,00. Aan de deur: €13,00. (Vanaf 17 jaar)

Zondag is de dag waar iedere jeugdige carnavalsvierder naar uitkijkt. Zondagmiddag worden er vanaf 13.00 uur foto’s gemaakt in de feestburcht van de kinderen in hun prachtige kostuums. Rond 13.30 uur gaat de optocht van start. Het wordt zeer op prijs gesteld als de feestgangers van de zaterdagavond meelopen in de optocht om de felbegeerde publieksprijs in de wacht te slepen! Er kan door iedereen worden gestemd; spreek uw waardering uit voor de mooiste of origineelste volwassen creatie. Uiteraard zijn er ook weer loten te koop, waarmee u de carnavalsvereniging, en daarmee het carnavalsweekend, ondersteunt. Alvast bedankt!

Zoals we gewend zijn van de Prins van “het Fyfkesryk” spreekt hij na afloop van de optocht een woordje tot zijn Blauwhuister onderdanen en wordt er een persoon geridderd die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor het dorp. Ondertussen barst in de feestburcht het feest los voor de kinderen van de basisschool. Rond de 100 mega-mindy’s, Elsa’s, ridders en monsters gaan los op live-muziek en dansen de sterren van de hemel met de Prins, page, garde en de raad van 11. Om 17:00 uur zijn de volwassen feestvierders weer meer dan welkom en gaat het dak eraf met een hotsknotspolonaise. Het uitreiken van de publieksprijs vindt om 17:15 uur plaats in de feestburcht.

Last, but not least! Om 20:00 uur is het tijd voor de jeugd van 12-16 jaar. Ook vrienden en vriendinnen van buiten Blauwhuis mogen meekomen om met hun originele kostuums te strijden voor de titel en prijs voor “best geklede carnavalsvierder”.
Voor wie na drie dagen nog geen genoeg heeft van het carnaval speelt vanaf 19:00 uur troubadour Jan Nota in de tap van café “de Freonskip”.

Wij wensen iedereen een goed en fantastisch carnaval toe

Carnavalsvereniging ”De Fyfkes”

Foto’s
De foto’s die tijdens het carnaval zijn gemaakt, kunt u bestellen in clubhuis ‘SieSa’.
De foto’s zijn €0,50 per stuk, bij afhalen graag betalen.

Verkoopdata
Dinsdag 28 februari 19.30-21.00 uur
Woensdag 1 maart 19.30-21.00 uur
Donderdag 2 maart 19.30-21.00 uur

Ophaaldag
Woensdag 15 maart 19.30-21.00 uur