Keatsen

Keatsen is een echte Friese gezelligheidssport. Het kan beoefend worden door jong en oud, sportief of een stijve hark. Iedere woensdagavond wordt er op het kaatsveld in Wolsum een balletje geslagen. Natuurlijk wil iedereen graag winnen, maar gezelligheid en gemoedelijkheid staan voor op. Na afloop worden de zitballen, boven slagen of gigantische missers uitgebreid besproken onder het genot van een koud biertje of lekker frisje.
Lijkt het je leuk om het gewoon een keer ongedwongen te proberen kom gerust een aantal keer langs en doe mee.
Gelijk lid worden kan uiteraard ook, want zeg nu zelf, voor die € 17,50 contributie hoef je het niet te laten.
Ook een zeer geschikte zomeravondsport voor bijvoorbeeld voetballers, volleyballers of badmintonners omdat de seizoenen nagenoeg naadloos op elkaar lopen. We zijn op woensdagavond 3 mei gestart en het seizoen loopt door tot en met 9 september. Er wordt geloot om 19:15 uur en om 19:30 uur starten we.
Kaatsen bij de Seare hân is een vrijblijvende sport, kan je een keer niet, geen probleem, je komt wanneer het jou uit komt. In het kaatshokje liggen eventueel wel een aantal kaatswanten om het een keer te proberen.
Jeugd kaatsers trainen op maandagavond in Wolsum en op woensdagavond competitie in Folsgare (meer informatie: vraag bestuur). Ps. Voor in de agenda: 17 juni Túnfeestpartij, SPECIALE OUD-LEDEN PARTIJ (eerste even keatsen, dan lekker naar 'de Tún')

Met vriendelijke groet,
Bestuur De Seare hân
Wolsum