Vossenjacht

Skûtsjeskipper en een prachtige foto van het Blauhúster skûtsje in actie. Dit waren de resultaten van een avondje vossenjacht in Blauwhuis. Woensdagavond 17 mei j.l. gingen 50 vossenjagers, in groepjes fanatiek op jacht naar 14 vossen.

Op de route Dykslân, Gerben Rijpmastrjitte, van der Looswei, Sinsmar, Atsemar en een stukje van De Kie waren vossen in actie als sporters en als beroepsbeoefenaars. De oplettende jager vond onderweg twee tuinmannen/ vrouwen, een militair een fietsende postbode, een sportvisser in het struikgewas, een automonteur, een boer, een verpleegkundige van de thuiszorg, een juf, ponyverzorgers en fanatieke kaatsers, volleyballers en badmintonners.
Gezien het mooie weer was het best nog wel een lastige opgave, omdat veel Blauh├║sters hadden besloten dat het een heerlijke avond was om buiten te klussen of te badmintonnen; dit leverde een aantal nepvossen op en vertraging bij het maaien van de tuinen.
Nadat alle vossen gevonden waren, was het tijd om op het schoolplein de letters, voor groep 5-8, of de puzzelstukjes, groep 1-4, naast elkaar te leggen en het woord of de puzzel op te lossen. Dit ging de ene groep makkelijker af dan de andere en er werd zo af en toe dan ook flink 'vals gespeeld'. De beloning was een zakje snoep van de juf, die ook vos was...

Dorpsbelang bedankt alle vossen en jagers voor hun inzet!