Carnaval in nieuwe Feestzaal


Vrijdagavond na de bekendmaking van de Prins, werd het nieuwe podium onthuld. Hierna konden de inwoners en buren van het "Fyfkesryk" genieten van het Cabaret van eigen bodem. Twee wervelende stukken over het wel en wee van bij het Carnaval. Hierbij werd vooruit gekeken naar de 99e editie van het jaar 2066. De tekst en liedjes waren geschreven door eigen leden van de carnavalsvereniging. Na het Cabaret ging de avond swingend verder met live muziek.

Zaterdagmiddag heeft Prins Ludis Ingenium met zijn gevolg de bewoners in het Teatskehús bezocht. Het was een middag vol gezelligheid met een hapje en een drankje.
In het Teatskehús werd Kees Brunott in het zonnetje gezet. Meneer Brunott ontving de ridderorder van Prins Ludis Ingenium voor zijn sociale inbreng in het Teatskehús. De Prins had een mooi woordje voor de geridderde persoon en page Froukje stond met de bloemen klaar.
Er werden hierna nog enkele liedjes van het Cabaret gespeeld. De bewoners vonden het prachtig.

Op zaterdagavond, was er, voorafgaand aan het gekostumeerde feest, een carnavalsdienst in de St. Vituskerk. Het feest in de feestburcht barstte daarna los en stond traditiegetrouw weer in het teken van creatieve en originele kostuums. Dit jaar zelfs met Olympische spelers en prachtige Parels.
Zondagmiddag begon het carnaval weer met een prachtige optocht. Een sliert jonge en oude carnavalsvierders trok door de straten van Blauwhuis met voorop de raad van elf met Prins en Page op de Prefab Bouwwagen van Prins Ludis Ingenium. Na de optocht had de Prins een mooi woordje voor de Blauwhuisters.
Naast een persoonlijke ridderorde werd er ook een " gouden kwartsje " uitgereikt aan Sjoerd Huitema. Hij heeft zich meer dan 33 jaar verdienstelijke gemaakt voor de Ijsclub van Blauwhuis. Er wordt teruggekeken op een prachtig kindercarnaval met een grandioze hotsknotspolonaise en als hekkensluiter een geweldig feest met de jeugd tot en met 16 jaar. De Prins en Page kunnen met hun gevolg en onderdanen weer bijkomen en het bruisende 'Fyfkesryk' is weer veranderd in het mooie Blauwhuis.

Geridderde personen • Teatskehús: Kees Brunott.
 • Kruispunt: Sjoerd Huitema


Prijswinnaars


Zaterdagavond, kostuums groepen:

 1. Parels van het fyfkesryk: Mariska Rijpkema/ Nynke Rijpkema/ Mariëlle Ykema/ Marijke Wijbenga/ Hilde Kuipers/ Wiersma/ Berber Witteveen/ Annemiek Popma.
 2. Waterballet: Geertje Brouwer/ Nettie v/d Meulen/ Therese Huitema/ Hanneke Heins/ Afke Kroon/ Lenie Wind/ Monique Ketelaar/ Dieuwke Huitema/ Trijntsje Postma/ Angela Popma/ Petra Altena.
 3. #Metooplease: Ymkje v/d Zee/ Agnes Foekema/ Judith Rijpma/ Sigrid de Jong/ Mirjam Hoekstra/ Irini Gaitanis/ Jantina Reijenga/ Hanna Bakker/ Sietie Bruinsma/ Baukje v/d Zee/ Marrit v/d Meer.
 4. Postcodeloterij show: Marije Brandsma/ Piety Reitsma/ Tjitske Galama/ Froukje Folkertsma.

Zaterdagavond, kostuums kleine groepen:

 1. Starbucks: Gotske v/d Tol/ Iris Landman/ Jelbrich Sieswerda.
 2. Dracula: Nynke Koopmans


Zondagmiddag, publieksprijs (tijdens optocht)

 1. Parels van het Fyfkesryk: Mariska Rijpkema/ Nynke Rijpkema/ Mariëlle Ykema/ Marijke Wijbenga/ Hilde Kuipers/ Wiersma/ Berber Witteveen/ Annemiek Popma.

Zondagmiddag, kostuums groepen:

 1. Bloempotten: Nieke Ykema/ Brecht Ykema/ Hanna Ypma.
 2. Cupcakes: Eva Eijzinga/ Hilde de Jager.
 3. Eenhoorns: Naomi Koopmans/ Marije Brinksma


Zondagmiddag, kostuums individueel

 1. Robot: Dennis Koopmans/ Rudmer Hylkema.
 2. Batman: Harm Brandsma.
 3. Max Verstappen: Rick Wijbenga/ Hylke Scharringa.


Werkstukjes:
Groep 1

 1. Iris Breeuwsma
 2. Finn Popma
 3. Brecht Jillings


Groep 2

 1. Brecht Folkertsma
 2. Jelena Hoekstra
 3. Froukje Rijpkema

Groep 3

 1. Rick Bakker
 2. Isa Drayer
 3. Jetske Tiedema

Groep 4

 1. Tess Bakker
 2. Jan Breeuwsma
 3. Avina Couperus

Groep 5

 1. Jesse Drayer
 2. Hieke Wijbenga
 3. Fardau Folkertsma

Groep 6

 1. Elina Bloemsma
 2. Hiltsje Tiedema
 3. Carmen Ydema


Groep 7

 1. Sikke Brandsma
 2. Mare van Helvoort


Zondagavond, kostuums groepen:

 1. Duivels: Jantina Heins/ Mariska Altena/ Sanne Altena/ Louis van Berkum/ Yvonne Couperus/ Sietske Tiedema/ Marianne v/d Zee.
 2. Swalkers: Hedwig Witteveen/ Willem Kroon/ Nynke Brouwer/ Marrit de Jong/ Jurgen Popma/ Sybe Scharringa/ Mieke Witteveen/ Jan Yme de Wolff.


Zondagavond, kostuums individueel:

 1. Heidi's: Baukje Brouwer/ Amarins Popma
 2. Harry Potter: Femke Steenstra/ Anneke Zeinstra/ Ilse Hazenberg/ Ingrid Brouwer.