Fiskwedstriid 2018


Vrijdagavond 11 mei is wederom de Fiskwedstriid gehouden langs de Sylroede. Dit jaar wat eerder in het seizoen om de vangkans te vergroten. Onder een strakblauwe hemel werd gedurende een uur verwoed gevist door circa twintig deelnemers tussen de vier en de tachtig jaar. Ondanks het mooie weer en de windstille avond werden er maar liefst vijftien vissen gevangen variërend in lengte tussen de 6 en 24 cm. Winnaar is diegene die de meeste centimeters vis vangt.

Bij de jeugd tot 18 jaar was Jan Breeuwsma de Winnaar van de 1e prijs met een vangst van vier vissen met een totale lengte van 52 cm. De 2e prijs ging naar Lisette Reitsma die een baars van 18
cm wist te vangen. De 3e prijs ging naar Marrit Reitsma met een vis vangst van 12cm.

Bij de volwassen ging Bonne Flapper aan de haal met de 1e prijs door een vangst van in totaal acht vissen met een totale lengte van 94 cm. Tweede was H.P. de Boer met de grootst gevangen vis van de avond, namelijk 24 cm. Gevraagd naar het geheim van zijn succes, demonstreerde Bonne aan de jeugd dat zijn aas zó lekker is dat je het bijna niet kunt weerstaan.

Fotoverslag