52e jaar Carnaval in Blauwhuis


Vrijdagavond komt er een einde aan de wekenlange speculaties en maakt de nieuwe prins van het "Fyfkesryk" zich bekend. Na de onthulling van de prins is het tijd voor het cabaret van eigen bodem. Een wervelend stuk waarbij de tekst en liedjes zijn gemaakt door leden van de carnavalsvereniging. Na het cabaret gaat de avond swingend verder met live muziek. De zaal is vanaf 19:30 uur open.
Zaterdagmiddag bezoekt de prins met zijn gevolg het Teatskehús. Vanaf 14.30 uur kunnen de bewoners en andere belangstellende genieten van muziek, gardedansen, spelletjes en een verrassings-act. Op zaterdagavond is er om 19:30 uur een carnavalsmis in de Sint- Vituskerk, deze wordt voorgegaan door Pastoor Peter v/d Weide en Pastor Lucas Foekema. De Blauhúster Sint Vituskerk met kerkhof is 150 jaar geleden gebouwd en aangelegd. De mis zal daarom ook extra speciaal en feestelijk zijn met medewerking van de Swalkers, Het koberkabaal, gelegenheidskoor en verschillende solo optredens.
Na de carnavalsmis gaan de feestgangers in polonaise naar de feestburcht waar het gekostumeerde bal om 20:00 uur losbarst.
Zondag is de dag waar iedere jeugdige carnavalsvierder naar uitkijkt. Op zondagmiddag trekt er om 13:30 uur een optocht door het dorp die wordt aangevoerd door de prinsenwagen met de Prins en page van het "Fyfkesryk". Kinderen van de basisschool en andere verklede carnavalsvierders lopen in de optocht achter de prins aan met voorop blaaskapel "de Swalkers". Tijdens de optocht kunt u uw stem uitbrengen op de winnaar van de publieksprijs.
Na afloop van de optocht spreekt de Prins een woordje tot zijn Blauwhuister onderdanen en wordt er een persoon geridderd die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor het dorp. Ondertussen barst in de feestburcht het feest los voor de kinderen van de basisschool. Rond de 100 Elsa's, ridders en monsters gaan los op live-muziek en dansen de sterren van de hemel met de Prins, page, garde en de raad van 11. Om 17:00 uur zijn de volwassen feestvierders weer welkom en gaat het dak eraf met een hotsknotspolonaise. Vanaf 20:00 uur is het tijd voor de jeugd van 12-16 jaar. Ook vrienden en vriendinnen van buiten Blauwhuis mogen meekomen om met hun originele kostuums te strijden voor de titel en prijs voor "best geklede carnavalsvierder".

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dhr. J. Ettema; tel 06-25172195