Prins Nullam Navigandum zwaait de scepter in Blauwhuis.


Vrijdagavond na de bekendmaking van de Prins konden de inwoners en buren van het Fyfkesryk genieten van een cabaret van eigen bodem. Een wervelend cabaretstuk over waar en hoe er in de wereld carnaval gevierd wordt en het spel 'alles mag op vrijdag' is gespeeld. De tekst en liedjes zijn geschreven door eigen leden van de carnavalsvereniging. Na het cabaret ging de avond swingend verder met live muziek. In de pauze was er een loterij waarbij er leuke prijzen te winnen waren.

Zaterdagmiddag heeft Prins Nullam Navigandum en zijn gevolg de bewoners in het Teatskehús bezocht. Het was een middag vol gezelligheid met een hapje en een drankje.

In het Teatskehús werd mevrouw Jillings in het zonnetje gezet. Mevrouw Jillings ontving de ridderorder van Prins Nullam Navigandum voor haar sociale inbreng in het Teatskehús. De Prins had een mooi woordje voor de geridderde persoon en page Sigrid stond met de bloemen klaar.

Er werden hierna nog enkele liedjes van het cabaret gespeeld. De bewoners vonden het prachtig.

Op zaterdagavond was er, voorafgaand aan het gekostumeerde feest, een carnavalsdienst in de St. Vituskerk. Het feest in de feestburcht barstte daarna los en stond traditiegetrouw weer in het teken van creatieve en originele kostuums.

Zondagmiddag begon het carnaval weer met een prachtige optocht. Een sliert jonge en oude carnavalsvierders trok door de straten van Blauwhuis met voorop de raad van elf met Prins en Page. Voor de Prins en zijn page was een mooie optochtwagen gemaakt, in de vorm van een grote schaats. Na de optocht had de Prins een mooi woordje voor de Blauwhuisters.

Naast een persoonlijke ridderorde werd er ook een oorkonde uitgereikt aan Joop Witteveen. Hij heeft zich al 25 jaar verdienstelijk gemaakt als (hulp)Sinterklaas en afgelopen december heeft hij voor de laatste keer deze rol vervuld.

Er wordt teruggekeken op een prachtig kindercarnaval met een grandioze hotsknotspolonaise en als hekkensluiter een geweldig feest met de jeugd tot en met 16 jaar. De Prins en page kunnen met hun gevolg weer bijkomen van een fantastisch weekend en het bruisende Fyfkesryk is weer veranderd in het net zo mooie Blauwhuis.

Fotoverslag