Lûd en Lânskip op Hemelvaartsdag


Meeting- en partylocatie de Pollepleats in Westhem organiseert dit jaar voor de 3e keer het kleinschalige natuur- en cultuur evenement 'Lûd en Lânskip'. Liefhebbers van Fryske natuur en cultuur zijn van harte welkom op Hemelvaartsmiddag 30 mei voor een programma vol wandelen, muziek, varen en natuureducatie.

Deelnemers vertrekken per fluistersloep over de Blauhúster Puollen. Dankzij de stille boten kunnen de deelnemers genieten van fascinerende natuurgeluiden en Friese vergezichten. Gidsen vertellen onderweg over de wilde bloemen en bijen.

Dan volgt een wandeling naar het terpdorp Greonterp. De kleine klokkentoren zal voor de wandelaars luiden. In het bijzondere oude torentje wordt het verhaal over de klokkenluiders verteld en kan men oud inwoner Gerard Reve nog met een schep in de weer zien.

Vervolgens gaat de wandeling verder naar Blauwhuis, in het oude dorpscafé wordt een consumptie aangeboden. Hierna wacht het eeuwenoude kerkje van Westhem, waar de klanken van Grytz & Grize deelnemers naar binnen trekken. Zij spelen samen met een cellist en violist een sfeervol repertoire luisterliedjes.

Met de fluistersloepen varen de bezoekers tenslotte over de splinternieuwe Reidmar-vaarroute weer terug naar de Pollepleats.

Tenslotte een gezellige nazit op het terras van de Pollepleats met zicht op wuivende rietkragen en groene weiden. In de Pollepleats is een expositie met landschapsschilderijen van Maaike Boonstra-Poog te zien.

Er zijn nog kaarten te reserveren via http://www.pollepleats.nl/lud-lanskip/ / (€ 15,- in de voorverkoop)