Fiskwedstriid 2019


Vrijdagavond 17 mei is wederom de Fiskwedstriid gehouden langs de Sylroede. Dit jaar voor het eerst op de steiger. Dankzij het miezerige weer werd er een nieuwe record gevestigd met 24 gevangen vissen.
Dit zorgde voor een sportieve dosis spanning tussen de ongeveer vijfentwintig deelnemers. Tijdens het wedstrijd uur van zeven tot acht. Acht deelnemers wisten meerdere vissen aan de haak te slaan. De gevangen vissen varieerden tussen de 7 en 16 cm. Winnaar is diegene die de meeste centimeters vis vangt.
Bij de jeugd was Nieke Ykema de Winnaar van de 1ste Prijs met een vangst van drie vissen met een totale lengte van 31 cm. De 2de Prijs ging naar Brecht Ykema met een vangst van twee vissen met een totale lengte van 29 cm. De 3de Prijs ging naar Brecht Jillings met een totale vis vangst van 22cm.

Bij de ouderen ging Bonne Flapper wederom aan de haal met de eerste Prijs door een vangst van in totaal negen vissen met een totale lengte van wederom 94cm, net zoals vorig jaar. Tweede was Jurgen Popma met drie vissen met een totale lengte van 38 cm. Hendrik de Boer werd derde met twee gevangen vissen met een totale lengte van 29 cm.

Fotoverslag